В този момент се провежда заседание на Европейския парламент. Представителите на

...
В този момент се провежда заседание на Европейския парламент. Представителите на
Коментари Харесай

Представителите в ЕП станаха на крака и аплодираха Зеленски. Той обяви: Путин вчера изби 16 деца

В този миг се организира съвещание на Европейския парламент. 

Представителите на Европейски Съюз в Екологичен потенциал се изправиха на крайници и приветстваха украинския президент Владимир Зеленски, който взе участие в съвещанието онлайн. 

Много ви благодаря, отвърна той.

През последните няколко дни се чудя по какъв начин да се обръъщам към хората, с които приказвам. Не знам дали да споделям " положително утро ", " добър ден " или " добър вечер ". Всеки ден за някои хора деня не е добър, повярвайте ми. Всеки ден за някои хора това е последния ден. Днес се изричам от името на жителите на Украйна, които с цел да защитят страната си, заплащат най-високата цена. Те пазят свободата. Много се веселя, че чух словото ви. Усещам общата ви настройка. Вие, всички страни в Европейски Съюз сте единни. Трагедия е обаче, че през днешния ден хиляди не са сред живите, сподели Зеленски.

Ние към този момент пет дни сме в тотална съветска инвазия. Аз не чета сега, моето изявление не е написано на хартия. Хартията в нашата страна свършва. Това е действителността. Вярвам, че през днешния ден жертваме живота си, поради свободата, поради желанието да сме равни. Ние жертваме народа си - най-ценното, което имаме. Често споделяме, че ще спечелим. Много се веселя, че може да видите с очите си това, което се случва. Ние в действителност ще победим, удебен съм, че това ще се случи. Често се споделя, че Украйна е избрала да следва пътя към Европа, това е нашия блян. Искам да чуя това и от вас. За да може ние всички да го чуем. Всички ние да чуем, че подкрепяте украинския избор. В момента се намирам в това помещение, тъй като понякога бомбардировките стопират. Тази заран две ракети паднаха в центъра на Харков. Знаете,  че постоянно сме имали положителни връзки. Това е прелестен град, цялостен с младежи, с двайсет университета. Той е респект към образованието. В този град се намира площада на свободата - най-големия площад в Украйна. Днес две ракети паднаха на този площад и убиха десетки. Това е цената на свободата. Не знам дали можете да си го визиите. Ние се борим за нашата страна и за свободата си, разяснява той в словото си.

Украйна е блокирана. Никой не може да влезе или излезе. Но повярвайте - всеки площад към този момент ще се споделя площад на свободата. Никой няма да ни пречупи, ние сме мощни. Искаме да забележим, че децата ни са живи. Вчера 16 деца бяха убити. Путин ще продължава да твръди, че това е някаква специфична интервенция и се унищожава военна инфраструктура. Има ли обаче деца там, където има военна инфраструктура?, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР